IKC Johan Willem Friso

U kunt ons bereiken via onderstaand telefoonnummer of
een mail versturen naar info@jwfschool.nl

C. Fabritiusstraat 21, 8932 HN Leeuwarden.

naam:
ik heb:
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.

sluiten

Journey of Learning

Per 2016 is de Johan Willem Frisoschool een integraal kindcentrum, een IKC met als uitgangspunt: de reis door het gebouw. Kinderen kunnen in ons IKC al starten in de kinderopvang van 0-4 jaar. Ze groeien door als peuter in de speelleergroepen en kunnen daarna doorstromen naar de kleutergroepen.

Wij gaan uit van het spelende, nieuwsgierige en het actief lerende kind. De rol van de leerkracht is daarbij cruciaal. In de huidige maatschappij blijft kennis één van de belangrijkste pijlers in ons onderwijs. Onderwijs op de JWF is er op gericht dat alle kinderen goed leren lezen, rekenen en schrijven en dat zij kennis van de wereld hebben. Dat kunnen we realiseren door het geven van gerichte en effectieve instructie en aan te sluiten bij de leer- en instructiebehoeften van de leerlingen. Het eigenaarschap van het leren staat daarbij hoog in het vaandel. We betrekken de kinderen bij hun eigen leerproces; de leerkracht heeft meerdere keren per jaar een persoonlijk leergesprek, waarin de doelen voor de komende tijd worden besproken. We leren hen daarbij te reflecteren op hun eigen werk en gedrag.

Vierjaarlijks onderzoek bestuur en scholen door Inspectie

Het rapport van de inspectie staat inmiddels online en is te vinden op de site van de onderwijsinspectie.

klik hier voor het onderdeel over IKC JWF.