IKC Johan Willem Friso

U kunt ons bereiken via onderstaand telefoonnummer of
een mail versturen naar info@jwfschool.nl

C. Fabritiusstraat 21, 8932 HN Leeuwarden.

naam:
ik heb:
kind(eren) op school
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.

sluiten

Journey of Learning

Per 2016 is de Johan Willem Frisoschool een integraal kindcentrum, een IKC met als uitgangspunt: de reis door het gebouw. Kinderen kunnen in ons IKC al starten in de kinderopvang van 0-4 jaar. Ze groeien door als peuter in de speelleergroepen en kunnen daarna doorstromen naar de kleutergroepen.

Al enkele jaren zijn we op weg om ons onderwijs in te richten vanuit het idee van het “actief leren”. De leerkrachten zorgen ervoor dat zij de kinderen actief bij de leerstof betrekken, zo wordt de motivatie om te leren vergroot en het geleerde beklijft beter. De kinderen wordt meer en meer naar hun inbreng gevraagd en zij worden betrokken op hun eigen leerproces; het leren wordt hen “eigen”. Kinderen worden uitgedaagd na te denken over hun eigen leerproces, wat moet je nog leren de komende tijd en wat wil je nog graag leren? In individuele leergesprekjes komen deze punten aan de orde.

Op een doelenbord worden de te leren punten zichtbaar gemaakt voor de hele klas.

(meer over dit onderwerp)